Arsacal
button
button
button


Twee nieuwe priesters gewijd

Johannes van Voorst en Mario Agius

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 14 juni 2014
de nieuwe priesters na terugkomst in de sacristie
de nieuwe priesters na terugkomst in de sacristie

Op de feestdag van de heilige Liduina, 14 juni, werden in de Haarlemse kathedraal door mgr. J. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, twee nieuwe priesters gewijd. Het zijn Mario Agius en Johannes van Voorst tot Voorst.

De kathedraal was overvol met meelevende gelovigen, waaronder opvallend veel jongeren. Nogal wat mensen konden geen zit­plaats meer vinden of moesten genoegen nemen met een bankje in een van de zijkapellen. Dat deed niets af aan het feestelijke karakter van het gebeuren, integendeel: de grote belang­stel­ling en de prachtige viering met de mooie zang van het kathedrale koor droegen alleen maar bij aan de feestelijkheid en de dankbaarheid om twee nieuwe priesters.

De bisschop vertelde in zijn homilie verschillende ervaringen die lieten zien hoe mooi het priester­schap is en hoe diep dit gaat: de priester mag het werk van Jezus Christus voortzetten, Zijn vergeving schenken. Hij hield de wijdelingen voor dat het essentieel is dat zij een per­soon­lijke, levende band met Christus hebben en onderhouden. Zonder die band van hart tot hart, zonder innig gebed is het priester­schap van een priester in gevaar. Hij vroeg de wijdelingen daarom heel bijzonder om trouw te zijn.

Na afloop van de wijding maakten vele mensen gebruik van de gelegenheid om de neomisten te feliciteren en hun zegen te vragen.

Mario Agius is afkomstig uit Malta en heeft vanuit het Redemptoris Mater seminarie de studie aan de Tiltenberg gevolgd met intineranties (missie-jaar) in onder meer Zuid-Afrika; Johannes heeft een deel van zijn theologie studie in de Verenigde Staten (Steubenville), De Tiltenberg en Oostenrijk gedaan, na een jaar aan de TU Delft te hebben gestudeerd. Hij is met 25 jaren de jongste priester van Nederland.

Bij onze felicitaties aan de beide wijdelingen voegen we graag ons gebed voor hen en om een vruchtbaar priesterlijk dienstwerk.

Terug