Arsacal
button
button
button


Nederlandse bloemen sierden opnieuw het Sint Pietersplein

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 3 oktober 2014
Nederlandse bloemen sierden opnieuw het Sint Pietersplein

Nederlandse en Italiaanse bloemen decoreerden afgelopen zondag 28 september de openingsmis van de inter­nationale week voor de ouderen, die door paus Franciscus op het Sint Pietersplein werd gevierd met jong en oud om de band tussen de generaties te onderstrepen.

500 witte Avalanche+ rozen, 500 gele lelies en 500 witte chrysanten werden verwerkt in de decoratie van het altaar. Het gaat om eenvoudige bloemversieringen, geheel in lijn met de sobere levensstijl van paus Franciscus.

De bloemen symboliseren de belangrijke waarden van de ouderen en grootouders. De witte Avalanche+ roos staat voor liefde en toe­wijding. De lelie is de bloem van Maria als beschermster van de familie en de chrysant staat voor waarheid, het 'echt' in het leven. Wit en geel zijn de kleuren van het Vaticaan.

De mis werd door RAI Inter­national wereldwijd live uitgezonden. De verwachting is dat 80 miljoen mensen dit programma zullen zien. De bloemengift wordt gecoördineerd door Felini Foundation en het Italiaanse Comité Festa dei Nonni. De rozen werden geleverd door Meijer Roses.

100.000 grootouders waren uitgenodigd om de dienst op het Sint Pietersplein bij te wonen. De grootouderdag, Festa dei Nonni, wordt jaarlijks gevierd op 2 oktober, de katholieke dag voor de beschermengelen.

In Nederland doen exporteurs, producenten en andere toeleveranciers aan het project mee. De VGB onder­steunt het met een bijdrage uit het salderende Handelsfonds van het Product­schap Tuinbouw en werkt samen met Felini Foundation, geleid door Charles Lansdorp, en BureauSierteelt.nl.

Terug