Arsacal
button
button
button


Life Teen bezinningsweekend in Heiloo

nieuws - gepubliceerd: zondag, 8 februari 2015
Bijeen na de H. Mis en (2) de mooie folder voor het kamp
Bijeen na de H. Mis en (2) de mooie folder voor het kamp

Op zondag 8 februari was ik bij het Life Teen weekend in Heiloo, waar ik de heilige Eucha­ris­tie heb gevierd met de jongeren die een weekend bijeen waren om zich te bezinnen. In de preek - die ik dit keer niet had uitgeschreven - hebben we stil gestaan bij de drukte in ons leven en het belang om ons Gods aanwezigheid te realiseren en tijd en ruimte te maken om Hem te ontmoeten.

De stilte en die geestelijke ruimte zijn heel erg belangrijk om te kunnen blijven aanvoelen welke kant de Heer met ons op wil en te ervaren hoe Zijn aanwezigheid en liefde ons leiden. Jezus zelf heeft het ons voorgedaan zoals we op deze zondag in het evangelie zien: een drukke dag, de Heer heeft talloze activiteiten: synagoge bezoek, een bezoek aan de schoonmoeder van Petrus, genezingen verrichten en bezetenen bevrijden wanneer zich tot diep in de avond mensen rond Zijn woning verdringen. En de volgende dag weer rond trekken om te prediken.

Maar in de nacht staat Jezus op om in de stilte te gaan bidden. Niet zomaar even, nee: Hij bleef bidden, zo staat er.

Dat moeten we doen om ons te realiseren en om te bemerken dat wij in Hem leven, bewegen en zijn, zoals vissen in het water...

Op het weekend werd ook een folder ge­pre­sen­teerd voor het tienerkamp dat Life Teen deze zomer organiseert.

Life Teen is een beweging voor tieners en jongeren die ook in ons bisdom Haarlem-Amsterdam actief is, met name in de Sint Josephkerk in Haarlem.

Terug