Arsacal
button
button
button


Syrisch orthodoxe Patriarch bezoekt Amsterdam

Maandag 2 maart 11.45 uur gebedsdienst in Mozes en Aäronkerk

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 28 februari 2015
Zijne Heiligheid Ignatius Aphrem II, Syrisch Orthodox Patriarch
Zijne Heiligheid Ignatius Aphrem II, Syrisch Orthodox Patriarch

De patriarch van de zwaar getroffen Syrisch Orthodoxe Kerk, Zijne Heiligheid Ignatius Aphrem II, is de komende dagen op bezoek in ons bisdom Haarlem-Amsterdam, waar hij onder meer de Syrische-Orthodoxe gemeen­schap in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de keizersgracht zal bezoeken en - op maandag - de gemeen­schap van Sant' Egidio in de Mozes en Aäronkerk, waar om 11.45 uur een gemeen­schap­pe­lijk gebed plaatsvindt waarbij iedereen welkom is.

De bijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk is een teken van broederlijke verbondenheid en solidariteit met een kerk die momenteel veel te lijden heeft. Mar Gregorios Ibrahim, syrisch-orthodox metropoliet van de grotendeels vernietigde stad Aleppo, werd al bijna twee jaar geleden ontvoerd en de gemeen­schap van Sant'Egidio bidt nog dagelijks voor hem. Deze ontvoerde bisschop heeft enkele jaren geleden het seminarie in De Tiltenberg bezocht en daar een lezing gehouden. De Syrisch Orthodoxe kerk particpeert ieder jaar in de sacramentsprocessie in Amsterdam en de priester van de O.L. Vrouwekerk studeert aan De Tiltenberg. Er zijn dus vele en hartelijke banden die ons met de Syrisch Orthodoxe kerk verbinden en we gedenken deze christenen dan ook regelmatig in ons gebed en de heilige Mis, vooral degenen onder hen die zo zwaar te lijden hebben van het oorlogsgeweld.

Op dinsdag­avond wordt de Patriarch om 17.30 uur ontvangen in de Moeder Gods­kerk (O.L. Vrouwekerk) aan de Keizersgracht 220 in Amsterdam, waarna om 18.00 uur een plechtige Vespers in de kerk zal plaatsvinden, waarbij ik aanwezig zal zijn.

Terug