Arsacal
button
button
button


Heilig vormsel in Warmenhuizen

nieuws - gepubliceerd: zondag, 12 april 2015
De altaarruimte in de kerk van Warmenhuizen (1) en één van de versieringen met de foto's van de vormelingen
De altaarruimte in de kerk van Warmenhuizen (1) en één van de versieringen met de foto's van de vormelingen

Op zondag 12 april was ik in de parochie van de HH. Ursula en gezelinnen te Warmenhuizen. Tijdens de zondagse Eucha­ris­tie­viering werd daar het heilig Vormsel toegediend aan een tiental kinderen uit Warmenhuizen en uit Burgerbrug.

Pastoor C. Hulsebosch is als zeer late roeping in 2008 tot priester gewijd en nu al weer heel wat jaren de parochieherder van Warmenhuizen en Burgerbrug. Samen met vrijwilligers had de pastoor de kinderen op het heilig vormsel voorbereid. In juni zullen de vormelingen ook deelnemen aan de jaarlijkse Bavo-dag voor vormelingen in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een kinderkoor bestaande uit de kinderen die dit jaar (over twee weken) hun eerste heilige communie zullen doen, luisterde de viering op. Twee vormelingen konden de Mis maar net halen: zij waren uit een agrarisch gezin en de familie was al om vijf uur opgestaan om tijdig alle koeien te melken....

Van harte wensen we de vormelingen toe dat zij zich altijd mogen laten leiden door de heilige Geest en een open oor zullen houde voor wat die Geest hun ingeeft.

Terug