Arsacal
button
button
button


Dodenherdenking in Rome met prins Jaime

nieuws - gepubliceerd: maandag, 4 mei 2015

Maandag 4 mei was opnieuw een bijzonder mooie bede­vaarts­dag: een feeste­lijke Mis in de Sant’Ignazio en een indruk­wekkende doden­her­den­king in Trastevere.

De basiliek van Sant’Ignazio was geheel gevuld met Haarlemse pelgrims voor de Mis met mgr. Van Burgsteden als hoofd­celebrant.zijn rustig voorge­dragen preek bracht bezinning op wat er echt toe doet. Het kathedrale koor en het Pelgrimskoor zorgden weer voor een feeste­lijke opluis­tering van de viering. Een 40tal kinderen maakte gebruik van de kinder­woord­dienst. Daarna werd een enorme groepsfoto gemaakt, die we vast wel terug zien in 'Samen Kerk'.

Na de lunch mocht ik een groep rondleiden door Santa Maria Maggiore en San Pietro in Vinculi waar de Mozes van Michelangelo staat.

Om 18.45 uur begon de doden­her­denking in de Santa Maria in Trastevere waarbij Z.K.H. Prins Jaime de Bourbon de Parme, ambassadeur bij de heilige Stoel, sprak en mgr. Jozef Punt een gebed deed voor de vrede en ter gedachtenis aan de slacht­offers. De ambas­sadeur heette alle pelgrims van harte welkom en combi­neerde per­soon­lijke elementen met de verschillende thema's van zijn toespraak, waardoor die de harten wist te raken.

Het kathedrale koor voerde onder meer het Requiem van Faure uit. Het was een indruk­wekkende avond. Tijdens de stilte hoorden we zacht wat kreetjes van prinses Zita, het dochtertje van de ambassadeur. Dat maakte de stilte als het ware hoopvol: bij de over­denking van zoveel slacht­offers diende nieuw leven zich aan.

Daarna hebben we nog wat gegeten in een restaurant waar ook de tieners met veel plezier (zie foto) aan het eten waren.

(foto’s van o.a. Joost Hinfelaar)


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug