Arsacal
button
button
button


Kom en zing!

Geloofsliederen voor kinderen

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 2 juni 2015
Bert Stolwijk presenteert 'Kom en Zing' in twee edities
Bert Stolwijk presenteert 'Kom en Zing' in twee edities

Op dinsdag 2 juni werd me door eindredacteur Bert Stolwijk een nieuw liedboek ge­pre­sen­teerd met geloofsliederen speciaal voor kinderen: “Kom en zing!”. Het is een fraai uitgegeven schat aan liederen voor kinderen geworden, getoetst in de praktijk. De oficiële presentatie heeft zaterdag 31 mei plaatsgevonden in Nieuw Vennep, waar mgr. J. van Burgsteden bij aanwezig was. Maar “De wereld is een toverbal” zit er (gelukkig) niet bij!

De werk­groep Kind Koor Kerk van de Kerkelijke Stichting st. Gregorius in het Bisdom Haarlem-Amsterdam, bestaande uit Sandra Fase, Anneke de Wijs en Bert Stolwijk hebben de bundel voorbereid, op wens van mgr. J. Punt. Verschillende anderen waren bij de samen­stel­ling betrokken en een klankbord­groep heeft al het materiaal op z'n merites beoordeeld vanuit verschillende invalshoeken: muzikaal, theologisch, pastoraal, taalkundig en pedagogisch. De bundel is fraai en stevig uitgegeven door Adveniat. Voor kleinere kinderen is er een apart boek zonder noten. Het boek is zowel binnen als buiten de liturgie - voor katechese bij­voor­beeld - te gebruiken.

Een eigen website onder­steunt de gebruikers en daar is ook meer informatie te vinden:

Van harte feliciteren we de makers van Kom en Zing; ik spreek graag de wens uit dat er veel en goed gebruik van zal worden gemaakt!

Terug