Arsacal
button
button
button


Jongeren in beeld in bisdom Haarlem-Amsterdam

Jongerenplatform sluit werkjaar af...

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 15 juli 2015
Het Jospehhuis in verbouwing (1) en Jongerenplatform aan het diner! (2)
Het Jospehhuis in verbouwing (1) en Jongerenplatform aan het diner! (2)

Dinsdag­avond sloot het Jongeren­plat­form van het bisdom Haarlem-Amsterdam het afge­lopen werk­jaar af met een gezellig etentje. Daarbij werd terug­geblikt maar vooral met enthou­siasme vooruit gekeken naar de komende Wereld­jongeren­dagen. En er werd een bezoek gebracht aan het jongeren­huis dat binnenkort gaat openen...

Van Inge, één van de platform-leden moesten we afscheid nemen. Zij heeft momenteel te veel andere taken, maar blijft wel actief bij Sant'Egidio. Gelukkig komen er drie nieuwe platformleden voor terug. Dat is wel belangrijk ook want er moeten de nodige activiteiten worden ontwikkeld om de Wereld­jonge­ren­dagen (WJD) onder de aandacht te brengen die volgend jaar zomer in Krakau worden gehouden en om deelname van zoveel mogelijk jongeren ook financieel mogelijk te maken. Het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft een mooi voor­pro­gramma in Praag, ook een stad die je niet wilt missen!

Natuurlijk werd er ook even teruggekeken op de geslaagde Rome­bede­vaart, waar veel jongeren aan hebben meegedaan. We hopen dat zij de smaak te pakken hebben gekregen en dus ook de stap naar Krakau zetten om daar de paus en jongeren uit de hele wereld te ontmoeten.

Aan het einde van het etentje hebben we het St. Josephhuis bezocht aan de Jansstraat in Haarlem. Deze prachtige voormalige pastorie wordt momenteel verbouwd om er een katholieke gemeen­schap van studerende jongeren in te vestigen. De bedoeling is dat dit in oktober van start gaat. Het is geen wonder dat de kamers al zijn volgeboekt, want het huis wordt erg mooi en het lijkt me geweldig om als jongere samen met andere jongeren je leven en je geloof te kunnen delen.

Terug