Arsacal
button
button
button


Retraite en vakantie...

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 24 juli 2015
Een goede ondersteuning bij het komende jaar van de Barmhartigheid!
Een goede ondersteuning bij het komende jaar van de Barmhartigheid!

De tijd voor vakanties is intussen wel aangebroken en ik wens iedereen een goede en veilige reis toe en hoop dat de vakantie iedereen geestelijk doet uitrusten en nieuwe krachten geeft. Ook ik ga er even tussenuit voor retraite en vakantie (tot 14 augustus).

Maandag 27 juli begint mijn retraite die ik dit jaar zal houden in Chateauneuf de Galaure, de plaats waar Marthe Robin geleefd heeft en gestorven is. Deze vrouw kreeg de inspiratie om samen met een priester George Finet gemeen­schappen te stichten, met als doel retraites te geven in retraitehuizen die Foyer de Charité worden genoemd. Ook in Nederland, in Thorn, is een dergelijke Foyer de charité. Marthe Robin kreeg op zestienjarige leeftijd chronische hersenvliesonsteking waardoor zij geleidelijk verland raakte en haar gezichts­ver­mogen verloor. Ieder vrijdag doorleefde zij het lijden van Christus in haar halfduistere kamertje. In 1981 is zij gestorven. Vorig jaar verklaarde paus Franciscus haar deugden heldhaftig, een stap in het zalig­ver­klaringsproces.

Na de retraite heb ik twee dagen over voor een kleine pelgrimage naar La Salette, waar ik wellicht later nog iets meer over zal vertellen.

Daarna begint de priester­va­kan­tie die jaarlijks wordt geor­ga­ni­seerd vanuit De Tiltenberg. Met een groep priesters - iedere priester kan daaraan meedoen - gaan we negen dagen naar Paray-Le-Monial. Dat is een bede­vaart­plaats ter ere van het heilig Hart van Jezus en van de heilige Margareta Maria Alacoque die daar haar visoenen van het heilig Hart kreeg. Natuurlijk is dat een goede voor­be­rei­ding op het aanstaande jaar van de barm­har­tig­heid. Daarom wordt hiernaast nog maar eens het boekje afgebeeld van de Jezuiet Ottavio de Bertolis dat vorig jaar al door De Tiltenberg is uitgegeven. De barm­har­tig­heid van Jezus' Hart is een typische devotie van de JezuIeten. Toch zijn deze dagen geen bede­vaart of retraite maar echt vakantie en zullen we vanuit dit stadje ook allerlei uitstapjes maken. Maar de gezamenlijke Missen vieren we zo in ieder geval op een bijzondere plaats!

Terug