Arsacal
button
button
button
button


Bijlmerramp, gevangenispastoraat, ouderenzorg alles kwam samen in één leven

Ds. Otto Ruf met emeritaat

Nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 3 september 2024 - 250 woorden
Bijlmerramp, gevangenispastoraat, ouderenzorg alles kwam samen in één leven
Bijlmerramp, gevangenispastoraat, ouderenzorg alles kwam samen in één leven
(foto: René van der Poll)

Maan­dag­mid­dag 2 sep­tem­ber nam ds. Otto Ruf afscheid als hoofd gees­te­lij­ke ver­zor­ging van de zorgin­stel­lingen van Sint Jacob in Haar­lem. Een dominee met een hart óók voor de katho­lie­ke traditie.

Lovende woor­den

In Schalkweide wer­den vele waar­de­rende woor­den ge­spro­ken over ds. Otto Ruf die - ik meen - sinds 2008 aan het hoofd stond van de gees­te­lij­ke ver­zor­ging in de ver­schil­lende huizen die tot Sint Jacob behoren. Ook ik heb daar iets aan toe­ge­voegd in een korte toe­spraak. Jaar­lijks had­den we een gesprek en luisterde ik met bewon­dering naar zijn inzet voor de gees­te­lij­ke ver­zor­ging en de katho­lie­ke traditie van deze in­stel­lingen. Hij heeft meer dan zijn best gedaan, hij heeft er steeds zijn hart en zijn geloof in gelegd. Binnen de in­stel­lingen wordt hij opge­volgd door gees­te­lijk ver­zor­ger Henk van Hamers­veld.

Bewogen leven

Ds. Otto Ruf heeft een bewogen ge­schie­de­nis achter de rug. Van Molukse afkomst kwam hij op zeer jeug­dige leef­tijd naar Neder­land, na een prille jeugd met oorlogs­er­va­ringen in Jayapura. Hij wist al jong dat hij dominee wilde wor­den en heeft zich ingezet in het ge­van­ge­nis­pas­to­raat, hoorde bij de oprichters van SKIN - het platform van chris­te­lijke ge­meen­schappen van mi­gran­ten - en werd een steun en baken voor degenen die waren getroffen door de Bijmerramp. Ook voor de gees­te­lij­ke zorg in de huizen van Sint Jacobu heeft hij veel betkeend.

Dank!

Met grote dank voor zijn inzet, wensen we hem van harte Gods zegen toe voor een goede toe­komst, zeker ook in dienst van God en mens!

Terug