Arsacal
button
button
button
button


REA op pad en jaarlijkse vergadering met de bisschop

Nieuws - gepubliceerd: maandag, 9 september 2024 - 177 woorden

Maan­dag 9 sep­tem­ber hield de Raad voor Econo­mische Aangelegen­heid (REA) haar jaar­lijkse ‘kerken pad’. Dit jaar waren we in Heems­kerk.

De REA verleent goed­keu­ring voor de grotere uitgaven van het bisdom en de rechts­personen die onder het bisdom vallen. Daarbij gaat het om de publieke rechts­personen, zoals pa­ro­chies, PCI's en andere ker­ke­lijke in­stel­lingen.

Eenmaal per jaar bezoekt de REA een plaats of plaatsen in het bisdom om een beeld te hebben van de zaken die wor­den voor­ge­legd. Dit keer ging de reis naar Heems­kerk en daar was ook de voor­af­gaande ver­ga­de­ring. Ge­woon­lijk is de vica­ris- generaal namens de bis­schop bij de REA aanwe­zig, maar eenmaal per jaar is in ons bisdom de bis­schop erbij en dat is voor mij een gelegen­heid om de taak van de REA volgens het canoniek recht nog eens te illustreren. De REA beoor­deelt transacties met name op finan­cieel- econo­mische en juri­dische gron­den alvorens de Raad goed­keu­ring geeft.

Het was een aangename ont­moe­ting en ver­ga­de­ring, aan het eind waar­van we leden van het kerk­bestuur van de regio van Heems­kerk hebben ontmoet.

Terug