Arsacal
button
button
button
button


Aankomst in Lourdes

Nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 21 september 2024 - 256 woorden

Zater­dag 21 sep­tem­ber was het vroeg opstaan om om 06.00 uur op het vlieg­veld te kunnen zijn. Daar begon de bede­vaart naar Lourdes voor mij. In totaal zou­den we deze bede­vaart met zo'n 700 mensen zijn.

Voor mij was dit vlieg­veld Schiphol. Voor andere pelgrims begon de reis op het vlieg­veld van Weeze bij Kevelaer of ze gingen per trein of bus. De reis ging voorspoe­dig. Na een vliegreis naar Toulouse, reden we per bus in ruim twee uur naar de bevaart plaats. Alles is geor­ga­ni­seerd door bede­vaart organi­sa­tie "Huis van de pelgrim". Degene die vanuit Weeze vlogen met een charter, kwamen aan in het meer nabij gelegen vlieg­veld van Lourdes/Tarbes. Som­mi­ge bus­rei­zi­gers kwamen pas tegen de avond aan.

Uit ons bisdom zijn er groepen uit Santpoort, Velsen Noord, Heems­kerk en waar­schijn­lijk nog anderen. De H. Jozef­kerk in Velsen Noord was er met 22 man om samen het afscheid van hun kerk te gedenken, die helaas gesloten is. Een mooi ini­tia­tief!

Na een ope­nings­mis in de H. Ber­na­dette kerk liepen we samen langs en door de grot van Lourdes, de plaats waar Maria aan de heilige Ber­na­dette is ver­sche­nen.

Het is dui­de­lijk weer veel drukker in Lourdes. De COVID-periode is weer overwonnen, vanuit Neder­land kwamen er dit jaar ruim 3500 pelgrims met de bede­vaarten van Huis van de Pelgrim, maar daar­naast zijn er ook nog vele pelgrims met andere organi­sa­ties mee­ge­gaan. Aan dit hoge aantal hebben vast en zeker de uitzen­dingen op TV over Lourdes en de tocht door ons land van de relieken van de H. Ber­na­dette goed bij­ge­dragen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug