Arsacal
button
button
button
button


Vormsel in Missio ad gentes Almere

Nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 28 september 2024 - 301 woorden

Zater­dag­avond 28 sep­tem­ber was ik in de St. Boni­fa­tius­kerk van Almere om daar het heilig Vormsel toe te dienen aan vier jongens van de Missio ad Gentes-ge­meen­schap.

Missio ad Gentes

Het valt me iedere keer op hoe mooi de nieuwe kerk van Almere is: licht, modern en echt een kerk. De Missio ad Gentes ge­meen­schap heeft haar eigen ruimte in Almere Poort maar die was te klein om met alle families het heilig Vormsel te vieren. De Missio ad Gentes is een ge­meen­schap van missie­ge­zinnen van de Neo­ca­te­chu­me­nale Weg waar zich gelei­de­lijk aan steeds meer andere mensen hebben aan­ge­slo­ten. Het is een jonge ge­meen­schap met ge­zin­nen met kin­de­ren en dat maakt ook de vormsel­vie­ring extra leven­dig. De vier jongens - het waren dit keer toevallig allemaal mannen - had­den zich met hulp van cate­chisten uit de ge­meen­schap voor­be­reid en waren in de Eucha­ris­tie­vie­ring betrokken ook door het doen van lezingen en voor­beden.

Ridders

We ston­den stil bij het vormsel als gave van de heilige Geest om een rid­der te zijn, een strij­der voor de goede keuzes in het leven. Het maken van zulke goede keuzes gaat soms in tegen onze na­tuur­lijke nei­ging naar succes, schoon­heid, groot­heid en geld. Dan is het nodig dat we sterk zijn door de heilige Geest. Het is een samen­wer­king: de heilige Geest werkt niet in ons alsof we een automaat zijn; van ons wordt actieve mede­wer­king gevraagd! De voor­beel­den hierin zijn de heiligen. We ston­den even stil bij de H. Moeder Teresa en de H. Vin­cen­tius a Paolo, wiens feest we de dag ervoor hebben gevierd. Ik ver­telde dat vroe­ger bij het vormsel zelfs een rid­der­slag werd gegeven door de bis­schop. Die wilde ze allemaal ook wel hebben; na de vie­ring hebben we die nog toe­ge­voegd!

Van harte fe­li­ci­te­ren we de vor­me­lin­gen, hun ouders, peet­ou­ders en familie!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug