Arsacal
button
button
button
button


Tien jaar MH 17: we gedenken....

Nieuws - gepubliceerd: woensdag, 17 juli 2024 - 174 woorden
De vlag halfstok bij het provinciehuis in Haarlem
De vlag halfstok bij het provinciehuis in Haarlem

We gedenken deze 17e juli de MH 17 ramp. 298 slacht­of­fers lieten het leven, waar­on­der 196 Neder­lan­ders. Op deze dag denken we aan de slacht­of­fers, hun fami­lie­le­den en vrien­den. Ik heb deze morgen voor hun intentie de heilige Mis opgedragen.

De vele zonne­bloemen in het gebied van de aan­slag staan me nog goed voor de geest. Die zijn temid­den van deze ellende een teken van hoop dat uit­ein­delijk het licht, de zon, zal over­win­nen. Mogen de slacht­of­fers leven in dat licht en eeuwig leven hebben ont­van­gen, moge de achter­ge­ble­ven fami­lie­le­den en vrien­den kracht en troost ont­van­gen. Ik wens allen sterkte, zeker rond deze moei­lijke dag!

Pastoor-deken Jules Dresmé van Hilversum staat de nabe­staan­den van de slacht­of­fers van deze grote ramp bij. Hij zegt: "Ie­der­een rouwt op zijn eigen manier. Verwer­king begint met het in de ogen kijken van het verdriet en de dood, maar ook van de liefde die blijft verbin­den over de grens van de dood heen" (in: Trouw, 18 juli p. 4). De grote be­trok­ken­heid van de Hilversumse ge­meen­schap heeft nabe­staan­den veel troost gebo­den, ver­telt hij.

Terug