Arsacal
button
button
button
button


Bisschop van Luyn: vele gedenkwaardige dagen in één keer gevierd

Nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 10 augustus 2024 - 334 woorden
De Apostolisch Nuntius feliciteert mgr. Van Luyn
De Apostolisch Nuntius feliciteert mgr. Van Luyn
Met drie bisschoppen met wie mgr. Van Luyn lang heeft samengewerkt: mgr. De Korte, mgr. Punt en mgr. Wiertz (vlnr)
Met drie bisschoppen met wie mgr. Van Luyn lang heeft samengewerkt: mgr. De Korte, mgr. Punt en mgr. Wiertz (vlnr)

Zater­dag 10 au­gus­tus vierde mgr. Adrianus van Luyn sdB een reeks jubilea... op zijn ver­jaar­dag. Die ver­jaar­dag valt op het feest van de heilige Lau­ren­tius, die de patroon is van het bisdom Rotter­dam. Een kort ver­slag van een gedenk­waar­dige dag.

 

Lau­ren­tius en Elisabeth

De fees­te­lij­ke Eucha­ris­tie­vie­ring vond plaats in de ka­the­draal van Rotter­dam (HH. Lau­ren­tius en Elisabeth) waar mgr. Van Luyn der­tig jaar eer­der de bis­schops­wij­ding had ont­van­gen (12 februari 1994). Daar­naast was het dit jaar zes­tig jaar gele­den dat hij de pries­ter­wij­ding ont­ving (9 februari) en volgende week is het zeven­tig jaar gele­den dat hij zijn eerste geloften deed als Salesiaan. Er waren dus meer dan voldoende redenen om in dank­baar­heid stil te staan tij­dens de Eucha­ris­tie met zang van de ka­the­drale cantorij onder lei­ding van Marc Schaap.

Bis­schop­pen

Er was een heel aantal bis­schop­pen geko­men voor de vie­ring: mgr. Frans Wiertz was er evenals mgr. Hurkmans, mgr. Woorts, mgr. De Jong, mgr. De Korte en de Apos­to­lisch Nuntius, mgr. Paul Tschang In-Nam. Mgr. Van den Hende hield de preek. Na de Mis kwam ook mgr. Punt om de jubila­ris te fe­li­ci­te­ren.

Hij zal er altijd zijn!

Voor mij is het altijd mooi om in de Rotter­damse ka­the­draal te zijn: het is de plaats waar ik door de toen­ma­lige bis­schop van Rotter­dam, mgr. A. Simonis, pries­ter ben gewijd. Aan het einde van de H. Mis sprak mgr. Van Luyn een dank­woord waarin hij inging op de laatste woor­den van het evan­ge­lie: de zen­ding om uit te gaan en te ver­kon­di­gen en de verzeke­ring dat de Heer altijd met Zijn Kerk zal zijn.
Naast fami­lie­le­den van de jubilerende bis­schop was er een der­tigtal pries­ters en waren er mensen met wie mgr. Van Luyn had samen­ge­werkt of met wie hij an­ders­zins verbon­den is, zoals mede-rid­ders van het H. Graf.

Actief

Mgr. Ad van Luyn is nog steeds heel actief en assis­teert in de met elkaar in één pa­ro­chie verbon­den ge­meen­schappen van Wasse­naar, Katwijk, Oegst­geest en Voorschoten. Daar is het jubileum al fees­te­lijk gevierd op 7 juli j.l.

post deze webpagina op: Facebook X / Twitter
Terug