Arsacal
button
button
button
button


Kiemkracht werkt verbindend...

Nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 3 september 2024 - 271 woorden
Wie wilde ging op de foto...
Wie wilde ging op de foto...
Het organiserende team
Het organiserende team

Dins­dag 3 sep­tem­ber was ik op bezoek bij het project Kiem­kracht in de H. Gerardus Majella­kerk. Door het project komen buurtbewoners met elkaar en met de pa­ro­chie­pries­ters, de paters SVD, van Am­ster­dam Oost/Zuidoost in contact. Deze keer was ook stadsdiaken Colm Dekker aanwe­zig.

Ie­der­een is welkom

Elke dins­dag komen mensen, vooral uit de buurt van de ABG pa­ro­chies (Am­ster­dam Oost) samen om elkaar te ont­moe­ten, samen te bid­den en samen te eten. Er komen katho­lie­ke en niet-katho­lie­ke mensen naar toe en inder­daad kwamen de meeste mensen uit de wijk. Dit werkt verbin­dend. Ie­der­een is welkom. Helaas is er in Am­ster­dam veel een­zaam­heid en veel mensen staan alleen. Dat is een situatie die doorbroken moet wor­den, we zijn sociale wezens en ge­roe­pen om met elkaar in contact te zijn. Het project Kiem­kracht doet dit.

Gebed

De mid­dag werd geopend door pastoor Marianus Jehandut en pater Yan Asa met een woordje, een schrift­le­zing en gebed. Ook ik heb een woordje ge­spro­ken. Het team dat alles or­ga­ni­seert en een maal­tijd voor­be­reidt, doet alles met veel en­thou­sias­me.

Hangmannen

Daar­naast is er het project Hangmannen dat iedere don­der­dag plaats­vindt en zich meer op Suri­naamse mannen en intussen ook vrouwen richt.Dit project is nog opgezet ten tijde van pastoor Leo Neders­tigt.

Verbin­ding

Er zijn veel factoren die een men­sen­le­ven kunnen verstoren en daar­on­der zijn versla­vingen aan drugs, alcohol en andere zaken. De structuur en vriend­schap die we ervaren in het leven zijn een be­lang­rijke bijdrage om die versla­vingen te kunnen over­win­nen, al is er na­tuur­lijk ook spe­ci­fie­ke be­ge­lei­ding nodig. Verbin­ding met andere mensen, liefst ook in de wijk, is in ieder geval voor iedere mens be­lang­rijk!

Terug