Arsacal
button
button
button
button


Plannen voor het heilig Jaar

Nieuws - gepubliceerd: woensdag, 4 september 2024 - 212 woorden
De DPR was bijeen in het bisschopshuis, links op de foto
De DPR was bijeen in het bisschopshuis, links op de foto

Dins­dag­avond 3 sep­tem­ber was de Dio­ce­sane Pas­to­rale Raad bijeen om te spreken over -onder meer- de plannen voor het ko­men­de H. Jaar. Dat H. Jaar zal in ons bisdom op 29 de­cem­ber wor­den geopend met een speciale H. Mis in de ka­the­drale basiliek van Sint Bavo.

Kerst­num­mer Samen Kerk

Er kwamen veel mooie voor­stel­len over tafel en het kerst­num­mer van Samen Kerk zal groten­deels aan het H. Jaar wor­den gewijd met een over­zicht van de plannen. Daarbij zullen dio­ce­sane en dekenale ac­ti­vi­teiten zijn en na­tuur­lijk zijn daar­bij ook de bede­vaarten naar Rome: Na Pasen is de natio­nale bede­vaart naar Rome (26 april t/m 3 mei); Daarvoor kan men zich nu al aanmel­den op www.rome2025.nl. Daar­naast zal er eind juli een jon­ge­ren­bede­vaart zijn en in de herfst­va­kan­tie een gezins­bede­vaart.

in het onlangs ver­sche­nen au­gus­tus­num­mer van Samen Kerk is al het een en ander te vin­den van het pro­gram­ma.

Dio­ce­sane ac­ti­vi­teiten

Allerlei andere ac­ti­vi­teiten betreffen pelgrimages in ons eigen bisdom, onder meer naar het hei­lig­dom in Heiloo, dio­ce­sane ac­ti­vi­teiten en bij­zon­dere vie­rin­gen op de plaatsen die bin­nen­kort door mij zullen wor­den aangewezen als plaatsen waar de aflaat van het H. Jaar kan wor­den ver­diend.

We zien uit naar dit bij­zon­dere jaar en hopen dat het voor velen een jaar van genade zal zijn!

Terug