Arsacal
button
button
button
button


Heilig Vormsel in de Obrechtkerk

Nieuws - gepubliceerd: zondag, 15 september 2024 - 240 woorden
Heilig Vormsel in de Obrechtkerk
De vormselbegeleiders die de catechese gaven
De vormselbegeleiders die de catechese gaven
Heilig Vormsel in de Obrechtkerk

Op 15 sep­tem­ber vierde ik de Eucha­ris­tie met toedie­ning van het heilig vormsel in de Obrecht Kerk (O.L. Vrouw van de aller­hei­ligste rozen­krans), waar 22 vor­me­lin­gen dit sacra­ment ont­vingen, van de Obrecht­paro­chie en de Vredes­kerk.

Fees­te­lijk

Twee vor­me­lin­gen kon­den deze dag niet aanwe­zig zijn en zullen dit sacra­ment later ont­van­gen. Pastoor Jacques Quadvlieg con­ce­le­breerde en diaken Rob Polet assis­teerde; er was een flink aantal mis­die­naars en acolieten en het Obrecht­koor heeft gezongen mede waardoor dit een zeer fees­te­lij­ke Mis was.

Ook uit Vredes­kerk

Een flink deel van de jon­ge­ren kwam uit de Engels­ta­lige ge­meen­schap die op zater­dag­mid­dag in de Obrecht kerkt. Deze Engels­ta­ligen hebben veel ver­schil­lende natio­nale ach­ter­gron­den. Daar­naast waren er Neder­landse kan­di­da­ten. De Mis was in onze taal met af en toe een Engels accent door een lezing en voor­beden en een paar woor­den in de preek.

De heilige Geest

Het gaat er niet om groot, sterk en rijk te zijn in het leven; dat zal je uit­ein­delijk niet echt gelukkig maken en daardoor wordt het leven niet waarde­vol; waarde­vol wordt ons leven door het goede spoor dat we achterlaten doordat we de dingen doen waartoe de heilige Geest ons inspireert. En we hoeven niet alles te grijpen en naar ons toe te trekken, vaak is het beter, gezon­der en gelukkig maken­der te ver­trouwen en te wachten op wat God je in Zijn goed­heid geeft.

Van harte felici­teer ik alle vor­me­lin­gen en hun bege­lei­ders en familie en heel de pa­ro­chie!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug