Arsacal
button
button
button
button


Ontmoeting met priesters, diaken en catechisten

Van het dekenaat Schagen

Nieuws - gepubliceerd: donderdag, 19 september 2024 - 185 woorden

Donder­dag 19 sep­tem­ber bracht ik een bezoek aan het dekenaat Schagen om de pries­ters, diakens en cate­chisten te ont­moe­ten die in dit dekenaat werk­zaam zijn (of wor­den). Het was een goede gelegen­heid om de erva­ringen te delen en met elkaar te spreken over de vele uit­dagingen waar men ook in dit dekenaat voor staat.

Naast deken Iván García Ferman, waren er de pa­ro­chievica­rissen Majiec Gradzki en Majiec Sendecki, pastoor Kees van Lent, diaken Hans Bruin en de cate­chisten Monica Wildeboer en Anita Captein. Ook oud-deken Eduard Moltzer was erbij, hij is gelukkig weer heel actief in de regio (zie foto). De diakens Henk Schra­der en Toon Jorink kon­den er door omstan­dig­he­den niet bij zijn.

We spraken over allerlei thema's waar­on­der de nieuwe structuur van de pas­to­raal, de kerk­slui­tingen en de inzet om mensen bij elkaar te brengen naar de kerken die wél kunnen blijven. Het is een proces dat helaas onvermij­de­lijk is en veel van allen vraagt, zeker van de deken die de lei­ding heeft. Het was een goed en aange­naam gesprek, onder het genote van een speciale, heer­lijke appeltaart.

Terug