Arsacal
button
button
button
button


Vormselviering in Zwaagdijk Oost

Nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 4 oktober 2024 - 222 woorden

Vrij­dag­avond 4 ok­to­ber was ik in Zwaag­dijk Oost voor de vormsel­vie­ring. Negen jongens en meisjes ont­vingen het sacra­ment van de heilige Geest in een fees­te­lij­ke gebeds­vie­ring waarbij veel fami­lie­le­den en pa­ro­chi­anen aanwe­zig waren.

Pas­to­raal team

Mw. Tiny Immen begeleidde de vor­me­lin­gen en ver­wel­kom­de de gelo­vi­gen. Zij is met haar theo­lo­gische ach­ter­grond in de pa­ro­chie heel actief. Pastoor Álvaro Rodriguez Lucque was even­eens bij de vie­ring aanwe­zig. Hij is pas in de regio benoemd met de andere leden van het pas­to­rale team. Aan het begin van de vie­ring werd ook een woord in het Pools ge­spro­ken om de fami­lie­le­den uit Polen te verwel­ko­men.

Samen

De vor­me­lin­gen hebben ver­schil­lende lie­de­ren samen met het koor gezongen en deden gebe­den en enkele be­zin­nende teksten. De kerk was fraai versierd voor het vormsel met bloemen, slin­gers en ballonnen.

Fran­cis­cus

Tijdens de vie­ring ston­den we bij­zon­der stil bij de H. Fran­cis­cus wiens feest­dag het was en ter ere van wie 4 ok­to­ber dieren­dag is gewor­den. Hij maakte in zijn leven op een gegeven moment een keuze om niet voor geld, goed, eer en relaties te gaan, maar de weg van Jezus Christus te kiezen. Het is de heilige Geest die ons helpt om mooie keuzes te maken en de goede weg door het leven te vin­den en te volgen.

Van harte fe­li­ci­te­ren we de vor­me­lin­gen, hun ouders en familie!

post deze webpagina op: Facebook X / Twitter

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug