Arsacal
button
button
button
button


Op bezoek in het dekenaat Hoorn

Nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 8 oktober 2024 - 181 woorden

Dins­dag­mid­dag 8 ok­to­ber was ik in Wognum waar de pries­ters, diakens en pas­to­raal werker van het dekenaat Hoorn bijeen kwamen. Het was een mooie gelegen­heid elkaar te ont­moe­ten, erva­ringen uit te wisselen, knel­pun­ten te bespreken... en te bid­den.

Het dekenaat

Deken Samuel Marcantogni heette allen welkom. Het dekenaat omvat de H. Matteüspa­ro­chie met Hoorn, Zwaag, Oos­ter­blok­ker en Westwoud, de pa­ro­chies van de Water­kant (Obdam, Nib­bix­woud, Wognum, De Goorn, Span­broek, Hoogwoud, De Weere, Zuidermeer, Spier­dijk, Ursem), de H. Titus Brandsma­paro­chie met Medem­blik, Wer­vers­hoof, Onder­dijk, Andijk, Zwaag­dijk-Oost. West-Friesland Zuid Oost met Bo­ven­karspel Enkhuizen, Groote­broek, Hoog­karspel, Lutje­broek en Venhuizen. In het dekenaat zijn zeven pries­ters werk­zaam, twee diakens en een pas­to­raal werker. Dino Deltin is in de regio voor zijn pas­to­rale jaar. Hij wordt op 16 novem ber tot diaken gewijd. Bij de ont­moe­ting was ver­der een emeritus-pries­ter aanwe­zig die veel assis­teert in dit dekenaat en in Alkmaar.

Erva­ringen

Ie­der­een kreeg gelegen­heid over de eigen erva­ringen te ver­tellen, de mooie en ook de meer moei­lijke aspecten van de pas­to­raal in deze tijd. Aan het einde van de ont­moe­ting hebben we samen de vespers gebe­den

post deze webpagina op: Facebook X / Twitter
Terug