Arsacal
button
button
button


Veel jongeren bij Dare2share kerstdiner in Langedijk

Tieners bijeen in Haarlem

nieuws - gepubliceerd: maandag, 21 december 2015
het licht wordt doorgegeven (1) en jongerenkoor Aloud (2)
het licht wordt doorgegeven (1) en jongerenkoor Aloud (2)

Nog nooit waren er zoveel jongeren naar het kerstdiner van Jong Bisdom Haarlem gekomen als dit keer. Bijna honderd jongeren waren naar Langedijk gekomen om dit evenement mee te maken. Ze kwamen niet alleen voor het eten en zelfs niet alleen voor gezelligheid en ontmoeting, maar ook voor een kerst­viering en ze brachten zelf iets mee voor de voedselbank om andere te laten delen in de vreugde van het kerstfeest.

Veel jongeren hadden duidelijk al veel zin om naar de Wereld Jongerendagen in Krakau te gaan. Het blijkt dat op informatie-avonden er veel belang­stel­ling is voor deze reis (op de bisdomsite wwew.bisdomhaarlem-amsterdam.nl is veel informatie te vinden!) en ook op dit kerstdiner kon ik dat duidelijk merken. Er waren zelfs al jongeren uit andere delen van het land aanwezig bij het kerstdiner die met familieleden uit ons bisdom mee willen naar de WJD!

Jongerenkoor Aloud met een combo voerde sfeervolle kerstliederen uit en onder­steunde de samenzang. De liederen werden afgewisseld met over­we­gingen waardoor jongeren een plaats kregen in het kerstverhaal, van Joachim en Anna tot de engelen bij de stal, ze kwamen allemaal aan de beurt en ze beleken ook allemaal wel iets te hebben waarin jongeren van nu zich kunnen herkennen. De viering werd geleid door pastoor Ignas Tilma en jongeren van het Jongeren­plat­form spraken een over­we­ging uit. Ook de aanwezige jongeren werden erbij betrokken door de uit­no­di­ging om licht te ontsteken en te zijn en een wens op te schrijven voor iemand die in moeilijke omstandigheden verkeert.

Na de viering was er een drankje en het kerstdiner, maar helaas kon ik dat niet meer meemaken....

Niet alleen de jongeren kwamen bijeen voor een kerstdiner. In Haarlem was voor het eerst een eigen kerst­viering voor de tieners geor­ga­ni­seerd door Janet Schipper in de ontmoetingsruimte ("de vleugel") van de Pastoor van Ars­kerk. Ook daar waren tegen de honderd tieners op af gekomen.

Dank U, Lieve Heer!

Terug