Arsacal
button
button
button


Saint John's college choir met Bavocantorij voor uitverkochte kathedraal

nieuws - gepubliceerd: maandag, 21 december 2015
Sanne Nieuwenhuijsen voor het Saint John's choir (1) en de Bavo in nieuwe luister (2)
Sanne Nieuwenhuijsen voor het Saint John's choir (1) en de Bavo in nieuwe luister (2) (foto: Eric Fennis (1) en Jan Hendriks (2))

De kathedrale basiliek van Sint Bavo was geheel gevuld voor het prachtige kerst­con­cert van het Saint John's college choir uit Cambridge onder leiding van Andrew Netsingha. Samen met de Bavocantorij onder leiding van onze Sanne Nieuwenhuijsen zongen zij meerstemmige kerstliederen uit heden en verleden en natuurlijk was er ook tijd voor samenzang. Het overkwam Sanne Nieuwenhuijsen tijdens het concert dat zij dit fameuze in 1511 opgerichte koor stond te dirigeren. Wat ieder verder opviel was hoe mooi de kathedraal geworden is.

Het is altijd weer een feest om dit beroemde Engelse jongens- en mannenkoor te horen. Zo dachten velen er blijkbaar over, want de bezoekers waren van heinde en verre gekomen: ik sprak mensen uit Zaandam, uit Haastrecht en Utrecht.

In de kathedraal viel de nieuwe verlichting op die de gewelven prachtig aanlicht en de hele kerk een nieuwe, sfeervolle uitstraling geeft.

Woensdag avond is in dezelfde kathedraal nog het Festival of nine lessons and carrols mee te maken, dat begin daar om 20.00 uur.

Terug