Arsacal
button
button
button


Deken Bakker: “Migrantenkerken zijn van levensbelang geworden”

Nieuwjaarsreceptie dekenaat Amsterdam

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 15 januari 2016
Veel aanwezigen bij nieuwjaarsreceptie
Veel aanwezigen bij nieuwjaarsreceptie
Deken Ambro Bakker spreekt
Deken Ambro Bakker spreekt

Op 13 januari hield het dekenaat Amsterdam zijn traditionele nieuwjaars­re­cep­tie in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam, waar de Gemeenshcap van Sant'Egidio is gevestigd.

Naast velen die in de pastoraal zijn aangesteld, waren ook tal van kerk­bestuursleden en betrokken vrijwilligers aanwezig om onder meer te luisteren naar de nieuwjaarstoespraak van deken Ambro Bakker sma, die terugblikte op het voorbije jaar en vooruit keek....

Traditiegetrouw werden de overledenen herdacht en natuurlijk werden het heilig jaar van barm­har­tig­heid en de encycliek Laudato si' van paus Franciscus besproken. Wat het eigen bisdom betreft werden onder meer de geslaagde bisdom­bede­vaart naar Rome en de verkoop van het bisschopshuis vermeld: het bisdom kiest voor afslanken en eenvoudiger vormen.

Zorgen zijn er om financiën en invulling van de pastoraal. Maar er zijn ook hoopvolle tekens: de Migrantenkerken in Amsterdam nemen een steeds belangrijker plaats in en ze zijn heel actief. Op steeds meer plaatsen zijn Engels­ta­lige vieringen, maar ook Kroatisch, Pools, Koreaans, Vietnamees, Fillippijns (Engels en Tagalo), Frans, Spaans, Italiaans, verschillende Oosterse ritussen en nog andere talen zijn aanwezig in de katholieke kerk in Amsterdam.

De woorden van deken Bakker waren ingelijst in een bezinnende gebeds­viering met fraai harspel, orgel en piano. En voor de vele aanwezigen deed het goed elkaar weer te ontmoeten.

Terug