Arsacal
button
button
button


Hemelse stemmen...

Bavocantorij en Kathedrale koor in Goede week

nieuws - gepubliceerd: maandag, 2 april 2012
Hemelse stemmen...

Op zondag 25 maart was ik in de kathedrale basiliek van Sint Bavo om het passie­con­cert bij te wonen van het Winchester College Chapel Choir en onze eigen Bavo cantorij. Twee koren van hoog niveau!

In deze Goede Week nu we het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer Jezus Christus mogen vieren en gedenken, is er voor de koren van onze kathedraal heel wat te doen. Zo zingt de Bavocantorij - naast alle plechtigheden - op Goede Vrijdag de Donkere Metten, 's avonds om 21.30 uur.

Woensdag­avond om 19.30 uur is de chrismamis en ook dat is ieder jaar een bijzonder gebeuren. Veel priesters komen ernaar toe en vernieuwen hun priesterlijke beloften aan de voor­avond van de dag waarop de Heer het priester­schap heeft ingesteld. Natuurlijk zal het kathedrale koor die plechtigheid opluisteren. Op Witte donderdag zingt het Mannenkoor in de plechtigheden van die bijzondere avond (om 19.30 uur). Op Goede Vrijdag (19.30 uur) en in de hoogmis van Pasen (10.30 uur) is het Kathedrale koor aan de beurt, terwijl de Bavocantorij de Paaswake zingt (om 22.00 uur). Voor dirigenten Fons Ziekman en Sanne Nieuwenhuijsen en de organisten Dr. Ton van Eck en drs. Albert Jan Roelofs topdrukte én hoogtepunt. Het is prachtig dat de viering van de centrale geloofsgeheimen zo schitterend wordt opge­luis­terd!

(op de foto: de togen van de zangers...)

Terug