Arsacal
button
button
button
button


Hemelse stemmen...

Bavocantorij en Kathedrale koor in Goede week

Nieuws - gepubliceerd: maandag, 2 april 2012 - 217 woorden
Hemelse stemmen...

Op zon­dag 25 maart was ik in de ka­the­drale basiliek van Sint Bavo om het passie­con­cert bij te wonen van het Winchester College Chapel Choir en onze eigen Bavo cantorij. Twee koren van hoog niveau!

In deze Goede Week nu we het lij­den, sterven en verrijzen van onze Heer Jezus Christus mogen vieren en gedenken, is er voor de koren van onze ka­the­draal heel wat te doen. Zo zingt de Bavo­can­to­rij - naast alle plech­tig­he­den - op Goede Vrij­dag de Donkere Metten, 's avonds om 21.30 uur.

Woens­dag­avond om 19.30 uur is de chrisma­mis en ook dat is ieder jaar een bij­zon­der gebeuren. Veel pries­ters komen ernaar toe en vernieuwen hun pries­ter­lijke beloften aan de voor­avond van de dag waarop de Heer het pries­ter­schap heeft inge­steld. Na­tuur­lijk zal het ka­the­drale koor die plech­tig­heid opluis­te­ren. Op Witte don­der­dag zingt het Mannen­koor in de plech­tig­he­den van die bij­zon­dere avond (om 19.30 uur). Op Goede Vrij­dag (19.30 uur) en in de hoog­mis van Pasen (10.30 uur) is het Ka­the­drale koor aan de beurt, terwijl de Bavo­can­to­rij de Paas­wake zingt (om 22.00 uur). Voor dirigenten Fons Ziekman en Sanne Nieuwen­huij­sen en de organisten Dr. Ton van Eck en drs. Albert Jan Roelofs topdrukte én hoogte­punt. Het is prach­tig dat de vie­ring van de centrale geloofsgeheimen zo schit­te­rend wordt opge­luis­terd!

(op de foto: de togen van de zan­gers...)

Terug