Arsacal
button
button
button


Bisschoppen openen de week bij Radio Maria

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 26 februari 2016

Volgende week begint een nieuw programma dat wekelijks wordt uitgezonden bij Radio Maria: Een bisschop opent de week. Iedere maandag kijkt een bisschop vooruit naar de week die komen gaat. Vier bis­schop­pen doen eraan mee.

Het programma dat maximaal twintig minuten duurt wordt afwisselend verzorgd door mgr. Gerard de Korte, mgr. Rob Mutsaerts, mgr. Everard de Jong en mijzelf. Het wordt Iedere maandag­ochtend om 08.00u uitgezonden en het wordt herhaald op dezelfde dag om 16.00u en daarna in de nacht om 02.00u. Daarnaast verschijnt het op internet bij ‘uitzending gemist’ (op de radio Maria website).

Deze week is de microfoon geïnstalleerd waarbij een kort filmpje is opgenomen dat op de Facebook-pagina van Radio Maria Nederland te zien is.

De 'opdracht' van Radio Maria aan de bis­schop­pen luidt: Een inspirerend woord te spreken, een woord waarin wordt vooruitgeblikt op de week die komen gaat – bij­voor­beeld aan de hand van de bijbelteksten die voorbij gaan komen in de liturgie, een gebeurtenis in de media of aan de hand van agenda-items die op het programma staan, of gewoon aan de hand van de tijd van het jaar. De spreker is hier helemaal vrij in.Het mag een luchtig karakter hebben.

Op Maandag 7 maart; Maandag 4 april; Maandag 2 mei en Maandag 30 mei zal ik een bijdrage geven.

Terug