Arsacal
button
button
button


Bijeenkomst migrantengemeenschappen

Coördinator draagt stokje over

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 16 maart 2016
Drs. Jeroen Hoekstra en drs. Dea Broersen in gesprek tijdens de bijeenkomst
Drs. Jeroen Hoekstra en drs. Dea Broersen in gesprek tijdens de bijeenkomst
Overleg van de migrantengemeenschappen
Overleg van de migrantengemeenschappen

Op woensdag 16 maart waren vertegen­woor­digers van migranten­ge­meen­schappen in het bisdom Haarlem-Amsterdam voor de derde keer bijeen; het was voor hen de laatste bijeenkomst in het Haarlems bisschopshuis aan de Nieuwe Gracht. En we merkten dat deze gemeen­schappen nog veel te weinig worden meegeteld.

Tot nu toe was diaken drs. Jeroen Hoekstra coördinator/contact­persoon namens het bisdom voor de migranten­ge­meen­schappen. Nu hij voltijds in aangesteld in parochies, wordt zijn taak overgenomen door mw. drs. Dea Broersen, die al dekenaal coördinator is. Één van haar eerste klussen wordt het organiseren van een Eucha­ris­tie­viering en bijeenkomst voor de migranten­ge­meen­schappen in dit heilig jaar van Barm­har­tig­heid, voorlopig voorzien voor de aanstaande junimaand.

Naar voren kwam ook dat de migranten­ge­meen­schappen maar zeer ten dele worden meegenomen in de KASKI-cijfers. Het KASKI verzamelt jaarlijks de cijfers over kerkgang en deelname aan de sacramenten maar de meeste migranten­ge­meen­schappen worden niet gecontacteerd omdat zij bij het KASKI niet bekend zijn.

De Ghanese All Saints­parochie is druk bezig een eigen kerk­ge­bouw voor te bereiden in Amsterdam Zuid Oost, dat nog dit jaar geopend zal worden.

Grote migranten­parochies zijn de Poolse parochie die op zeven lokaties in het bisdom Eucha­ris­tie viert, de Engels­ta­lige Blessed Trinity­parochie in Betondorp, Amsterdam en de Spaans­ta­lige parochie. Ook de Filippijnse gemeen­schap is omvangrijk en viert op verschillende plaatsen.

De bijeenkomst vond weer plaats in een goede en gemoedelijke sfeer. In het najaar hopen we elkaar weer te treffen.

Terug