Arsacal
button
button
button


Eerste 'geslaagden' besturencursus krijgen certificaat

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 9 april 2016
deelnemers aan de cursus in de pauze voor de uitreiking
deelnemers aan de cursus in de pauze voor de uitreiking
Prof. Th. Schuyt reikt de certificaten uit
Prof. Th. Schuyt reikt de certificaten uit

Op zaterdag 9 april werden in Heiloo de eerste certificaten uitgereikt aan de geslaagden van de cursus “Professioneel beheer en bestuur in de Kerk”. Met deze cursus beoogt het bisdom Haarlem-Amsterdam mensen voor te bereiden die bij kerk­besturen of PCI’s zijn betrokken, op de grote uitdagingen die beheer en bestuur in de toekomst zullen stellen nu de katholieke kerk in ons land in een grote transitie zit.

De cursus is opgezet in een samen­wer­king van bisdom, stichting KSBW en de Vrije Uni­ver­si­teit.

Vier deelnemers kregen op deze dag een certificaat uitgereikt door prof. Th. Schuyt van de Vrije Uni­ver­si­teit in Amsterdam. Zij hebben de cursus afgesloten met een plan van aanpak waarin zij het in de cursus geleerde toepassen op een concrete (parochie)situatie. Zeventien anderen ontvingen uit mijn handen een Bewijs van Deelname aan de cursus.

Intussen is de tweede editie van de cursus van start gegaan. Op deze zelfde dag vond de tweede cursusdag plaats, die we hebben geopend met de Eucha­ris­tie­viering. In de preek heb ik daarin gewezen op de twijfel en onzekerheid van de leerlingen na Pasen en de verkeerde verwachtingen die zij hadden gehad. Ook wij moeten onze menselijke verwachtingen bijstellen en vertrouwen dat de Heer alles goed heeft voorzien en ons draagt. In het evangelie hoorden we op deze dag over de apostelen die in de boot moeten gaan om het meer over te steken naar de overkant. De nacht valt, de wind steekt op en de golven gaan hoog. Als Jezus dan uiteindelijk verschijnt jaagt Hij alleen maar angst aan, totdat Hij hun zegt niet bang te zijn. Het is een mooi beeld voor ons leven, die overtocht naar de andere kant, naar het eeuwig leven. De donkere perioden en de tegenwind mogen ons niet doen vergeten dat de Heer ons niet in de steek zal laten. Wij moeten stug doorgaan, doorroeien met vertrouwen...

Van harte proficiat aan alle geslaagden!

Terug