Arsacal
button
button
button


Ga naar Galilea...

Bijeenkomst in Domus Galilea

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 18 april 2012
Ga naar Galilea...

In de paasweek heb ik deelgenomen aan een bijeenkomst (conviventie) in het heilig land aan het meer van Galilea in het Domus Galilea op de berg van de zaligsprekingen. De dagen waren geor­ga­ni­seerd door de Neocatechumenale Weg voor de bisdommen waar een Redemptoris Mater-seminarie is, zoals in ons bisdom in Nieuwe Niedorp.

Kiko Arguello, de initiatiefnemer van De Weg liet de 85 seminaries zich presenteren, vertelde over de intense contacten met de Joden en het huis dat hij hoopt te verwezenlijken in Jeruzalem. Ook over de voor­be­rei­ding van se­mi­na­risten en priesters voor China werd gesproken en de ver­schil­lende aspecten van de Weg. Verder had de bijeenkomst ook iets van een retraite en bede­vaart; ruim 200 personen waren aanwezig die bij deze seminaries betrokken zijn, waaronder een 40tal bis­schop­pen onder wie kardinaal Chr. Schönborn, kard. P. Cordes en mgr. A. Léonard.

Ik kon dit bezoek combineren met een deelname aan een deel van de bede­vaart van het St. Bo­ni­fa­tius-instituut. Met een flinke groep bezochten zij de ver­schil­lende plaatsen die herinneren aan het leven van Jezus. Dit is er een mooi seizoen voor: alles is nog mooi groen en het weer was aangenaam.

Terug