Arsacal
button
button
button


Bisdom Haarlem-Amsterdam verhuist

laatste stafvergadering in bisschopshuis

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 21 april 2016
De laatste stafvergadering....
De laatste stafvergadering.... (foto: Jan Ros)

Het meubilair van het Haarlemse bisschopshuis wordt op 22 april verhuisd. De kantoren van het bisdom gaan begin mei over naar De Tiltenberg in Vogelenzang. Dat betekent dat ook de wekelijkse staf­ver­ga­dering daar voortaan plaats zal vinden. Op donderdag 21 april werd in de kapittelzaal de laatste reguliere staf­ver­ga­dering aan de Nieuwe Gracht gehouden.

Langzamerhand wordt het bisschopshuis steeds leger. Eerder was er een veiling bij Sotheby's in Londen van waardevolle voorwerpen, nu volgen er nog veilingen in Neder­land bij andere veilinghuizen van meubels, voorwerpen en boeken.

Voor de bisschop staat al enige tijd een bescheiden woning gereed op het terrein van De Tiltenberg. Waar­schijn­lijk zal ik de laatste zijn die uit het het bisschopshuis aan de Nieuwe Gracht vertrekt, wanneer elders woonruimte gereed is. Gelukkig blijft Onze Lieve Heer me vergezellen: de kapel blijft ook nog even (vrijwel) intact.

De bisschopsportretten zullen naar het nieuwe bisschopshuis verhuizen: de voormalige plebanie aan de Leidsevaart in Haarlem.

Het stemt een beetje weemoedig, al begrijpt iedereen dat het zo moet zijn. Zo delen we een klein beetje in de pijn die gelovigen voelen als hun vertrouwde kerk aan de eredienst wordt onttrokken...

Terug