Arsacal
button
button
button


Vormselviering voor De Weere en Spanbroek

de kracht van de goede Geest in een wereld van haat en terrorisme

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 17 juni 2016
de vormelingen van Spanbroek en De Weere
de vormelingen van Spanbroek en De Weere

In de St. Lambertus­kerk van De Weere mocht ik op vrijdag 17 juni het heilig vormsel toedienen aan negentien jongens en meisjes uit de parochies van De Weere en Spanbroek (St. Bo­ni­fa­tius). De viering werd opge­luis­terd door het koor Tight Formation.

Ouders en familieleden vulden de St. Lambertus­kerk in De Weere voor een mooie gebeds­vie­ring waarin deze jonge mensen het sacrament van de heilige Geest hebben ontvangen. Een van de vormelingen was dit jaar op vijftienjarige leeftijd gedoopt, had zijn eerste communie gedaan en ontving nu het vormsel. De vormelingen waren goed voorbereid onder leiding van pastoraal werker Anne-Marie van Straaten. Ook pastoor Antonio Tocco, die sinds zes maanden in de parochie is, was bij de viering aanwezig.

Op de heenweg ontving ik het berichtje van Hendro Munsterman die in een Parijs' treinstation deze dag meemaakte dat een verdacht pakketje tot ontploffing moest worden gebracht door de Franse explosieven-opruimingsdienst. Voor mij een extra reden om deze avond te bidden dat om de komst van de goede Geest die de kracht van het kwade, van haat en terrorisme overwint.

Terug