Arsacal
button
button
button


46 jongeren ontvangen de kracht van de heilige Geest

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 18 juni 2016
De H. Vituskerk in Blaricum voor de viering van het vormsel
De H. Vituskerk in Blaricum voor de viering van het vormsel
na afloop werd een groepsfoto van de vormelingen gemaakt
na afloop werd een groepsfoto van de vormelingen gemaakt
met de priesters na afloop van de viering
met de priesters na afloop van de viering

Op zaterdag­middag 18 juni 2016 ontvingen 46 jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar het vormsel­sa­cra­ment in Blaricum. De vormelingen waren afkomstig uit Blaricum, Huizen en Laren.

De jongeren hadden samen met jon­ge­ren­werker Maurice Lagemaat en kapelaan Maciej Sendecki (die op deze vormseldag vijf jaar priester was) en leden van de vormselwerk­groep een traject van voor­be­rei­ding gedaan dat een voor deze gelegenheid aangepaste versie van het Rock Solid programma inhield en ook een aantal bezoeken omvatte, waaronder een bezoek aan het seminarie en helpen in een project voor daklozen.

De feestelijke viering werd fraai opge­luis­terd door het jongerenmiddenkoor Vamos uit Huizen o.l.v Frank van Gaal. Naast Maurice Lagemaat en kapelaan Maciej waren ook de priesters kapelaan Andrea Geria van Blaricum en Huizen en pastoor Jan Vriend van Laren bij de viering betrokken. Emeritus pastoor J. Willems was in de kerk aanwezig. Parochianen lieten weten dat ze blij waren met de gang van zaken in hun parochie en de priesters gaven aan dat ze dankbaar waren voor de steun en hulp die ze van zoveel parochianen krijgen.

De volle kerk leefde intens mee met het prachtige gebeuren en de stap die deze jongeren hebben gezet door hun doopbeloften te vernieuwen, hun geloof te belijden en de kracht van de heilige Geest te ontvangen. Van harte wensen we deze jonge mensen toe dat de heilige Geest de Gids voor hun leven mag zijn!

Terug