Arsacal
button
button
button


Naar de WJD op de fiets

met de zegen van de Heer

nieuws - gepubliceerd: zondag, 10 juli 2016

Op zondag 10 juli vertrok de groep fietsers vanuit Hilversum - na een Mis in de St. Vitus­kerk - op weg naar de wereld­jonge­ren­dagen in Krakau met de zegen van pastoor Jules Dresmé en van mijzelf.

De groep wordt gesponsored door verschillende organisaties die duidelijk op de oranje rennerstrui prijken. Een bezemwagen volgt de groep en vervoert de bagage. Kapelaan Johannes van Voorst is een van de fietsers. De eerste korte etappe bleef nog in Nederland, Maandag­ochtend hopen de renners de Duitse grens te passeren. Al met al hebben zij zo'n 1500 km voor de boeg naar het einddoel: Krakau, stad van de H. paus Johannes Paulus II, van de Goddelijke Barm­har­tig­heid en zr. Faustina en van de Wereld­jonge­ren­dagen.

Over een dag of tien gaan ook de andere deelnemers richting Krakau, per bus of zelfs per vliegtuig. De reis uit het bisdom Haarlem-Amsterdam - Dare2share - met ruim 120 deelnemers gaat eerst naar Praag voor een voor­pro­gramma, om via Auschwitz ook in Krakau uit te komen. Daarnaast gaan jongeren uit het bisdom met andere reizen mee, een groep jongeren gaat bij­voor­beeld met de reis van de neocatechumenale weg op stap die een eigen na-programma heeft; ook de Vereniging voor Latijnse Liturgie heeft een reis, evenals alle bisdommen en verschillende ordes en bewegingen. Alles bij elkaar gaan er tegen de 1000 jongeren uit Nederland naar Krakau.

Terug