Arsacal
button
button
button


Op weg... naar Auschwitz

Indrukwekkende tussenstop en dan ... Krakau!

nieuws - gepubliceerd: maandag, 25 juli 2016

Maandag­ochtend 25 juli vertrokken we uit Praag. Op weg naar Krakau hebben we Auschwitz bezocht, een naam die voorgoed met de moord op meer dan één miljoen Joden is verbonden. Het blijft indruk­wek­kend om daar eens te zijn...

Natuurlijk bidden we: dat nooit meer. Maar we zien keer op keer, ook in onze tijd tot wat voor gruweldaden mensen in staat zijn... We bezochten Auschwitz I en Birkenau. Op beiden plaatsen - nu alleen voor WJD- gangers open - was een route uitgezet om de grote drukte te verwerken. Wij waren er tegen de avond en vonden het redelijk rustig.

Onderweg hadden we de H. Mis gevierd en gedineerd. De avond voor ons vertrek hebben we nog hartelijk afscheid genomen van de gemeen­schap van Sant' Egidio die ons zulke mooie dagen had bezorgd.

maandagavon laat, tegen midder­nacht kwamen we in Krakau aan waar de gastgezinnen gelukkig nog klaar stonden om de jongeren op te vangen. Zelf werd ik ook gelijk voortreffelijk opgevangen en naar de over­nachtings­plaats voor bis­schop­pen gebracht: een tamelijk eenvoudig studentenhuis, waar veel bis­schop­pen en kardinalen zijn ondergebracht.

Op de foto's: afscheid van en dank aan de gemeen­schap van Sant' Egidio in Praag, H. Mis onderweg naar Polen ( foto genomen voor de Mis), bezoek aan Auschwitz en BirkenauFotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug