Arsacal
button
button
button


Een kerk ziet Abraham...

Kerk Uithoorn 50 jaar, parochie tien jaar

nieuws - gepubliceerd: zondag, 18 september 2016
 Altaarruimte van de Burcht
Altaarruimte van de Burcht
Een kerk ziet Abraham...

Op zondag 18 september werd in Uithoorn gevierd dat de kerk ("De Burcht" aan het Potgietersplein) vijftig jaar bestond en dat de parochie tien jaar geleden door samenvoeging was ontstaan.

Het wil nog al eens een keer gebeuren dat als twee parochies samengaan, de nieuwe parochie "Emmaus" wordt genoemd, natuurlijk naar de twee Emmaüsgangers die samen op pad gingen met de Heer in hun midden. Dat is zeker mooi, maar er zijn er nu wel genoeg van (zou ik zeggen), dus bij een volgende parochiefusie, zou ik een andere naam willen aanbevelen. Maar tien jaar geleden was het natuurlijk nog vrij uniek...

De parochie maakt nu deel uit van een groter samen­wer­kings­ver­band, waartoe ook Aalsmeer, De Kwakel, Kudelstaart en Nes aan de Amstel behoren.

Dat de aan het H. Sacrament toegewijde kerk vijftig jaar geleden plechtig was geconsacreerd, hadden verschillende van de aanwezige parochianen of oud-parochianen zelf nog meegemaakt. Oude herinneringen werden opgehaald. Het was duidelijk een feestelijke dag, niet alleen omdat de vlag uithing, maar ook omdat het altaar voor de gelegenheid extra mooi was versierd en de koren samen zongen. Veel mensen waren gekomen om de feestelijke viering mee te maken. Ook was er een tentoon­stel­ling ingericht en waren geestelijken (priesters, diakens) die vroeger aan de parochie verbonden waren geweest, aanwezig bij dit feest.

Ik kon na de H. Mis aanwezig zijn om de pastoor en de aanwezige parochianen te feliciteren met deze dag.

 

Terug