Arsacal
button
button
button


Wijdelingen leggen geloofsbelijdenis af

Aanstellingen tot lector in Heiloo

nieuws - gepubliceerd: maandag, 3 oktober 2016

Op maandag drie oktober legden de kandidaten voor de diaken­wijding op 12 november aanstaande de geloofsbelijdenis en de eed van trouw af. Daarmee werd voor ieder duidelijk wie er tot (transeünt) diaken gewijd gaan worden. Twee andere seminaristen ontvingen de aan­stel­ling tot lector.

De eerste Wil­li­brord­avond van het nieuwe studiejaar werd voor de eerste keer in Heiloo gehouden. Op verzoek van de bisschop heb ik het groeps­ge­sprek met de jonge priesters gehouden en de aan­stel­lingen gedaan. Het is mooi de ervaringen van de jonge priesters te horen en te zien hoe zij hun vleugels uitslaan en hun priester­schap gestalte weten te geven.

De priester­stu­denten en de jonge priesters hadden zich deze dag bezig gehouden met de implementatie van de Apos­to­lische Exhortatie over het gezin Amoris Laetitia van paus Franciscus. Moraaltheoloog Dr. José Manuel Tercero Simòn hield daarover op deze dag opnieuw een inleiding, zoals hij dat ook al heeft gedaan voor de priesters in verschillende bijeenkomsten van de dekenaten.

Tijdens de heilige Mis ontvingen Javier Eduardo Acuña en Álvaro Alonso Rodriguez Luque de aan­stel­ling tot lector. Anton Goos en Teun Warnaar legde de geloofsbelijdenis en de eed van trouw af ter voor­be­rei­ding op hun diaken­wijding in de kathedraal op 12 november aanstaande.

Na afloop van de viering was er een feestelijke buffetmaaltijd voor priesters, seminaristen en gasten.

 

Terug