Arsacal
button
button
button


Bisschoppen spreken met CDA en SP

nieuws - gepubliceerd: maandag, 10 oktober 2016

Maandag­mid­dag 10 oktober was een delegatie van de bis­schop­pen­ver­ga­dering in Den Haag om te spreken met een afvaardiging van CDA en SP, waaronder de beide fractie­voor­zit­ters in de tweede kamer Sybrand van Haersma Buma en Emile Roemer.

De bijeenkomst met het CDA vond plaats in het momumentale partij­bureau aan het Buitenom in de Hofstad. Naast de heer Haersma-Buma was de partij­voor­zit­ter mw. Ruth Peetoom aanwezig, evenals mw. Maria Martens, lid van de eerste kamer, de bestuursleden Rutger Ploum, Bart van Meijl en Pieter Jan van Zanten, CDA-jurist Caspar Koopman en secretaris Binnen­land Karin Hoentjen.

Later op de middag sloot een ontmoeting met de SP hierbij aan, waaraan namens de Soicialistische Partij fractie­voor­zit­ter Roemer en tweede kamerlid Ronald van Raak deelnamen. De ontmoeting vond plaats in de Den Uijlzaal van het gebouw van de tweee kamer.

Namens de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie waren Kardinaal Willem Eijk, mgr. Hans van den Hende, mgr. Gerard de Korte, de juriste ad extra mw. mr. Daniëlle Woestenberg en ikzelf aanwezig. Mgr. Everard de Jong, die eerder op de dag verhinderd was wegens andere verplichtingen, nam deel aan het gesprek met de SP.

Vanzefsprekend werd over de grote actuele thema's gesproken waarin de kerken actief betrokken zijn, zoals de vluch­te­lingen­pro­ble­ma­tiek, eenzaamheid en verdraagzaamheid in onze samenleving, maar ook thema's als onderwijs en de zorg voor de kerkelijke monumenten kwamen aan de orde.

Beide gesprekken vonden plaats in een goede en constructieve sfeer waarin weder­zijdse herkenning was van de problematieken die met de besproken onderwerpen samenhangen.

 

Terug