Arsacal
button
button
button


Met Leo Fijen over vasten

Inspiratieboekje Vasten gepresenteerd

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 1 februari 2017

Op woensdag­och­tend 1 februari was Leo Fijen met camera- en geluidsman in Haarlem om het geloofsgepsrek op te nemen en een nieuw inspiratieboekje van Adveniat te presenteren: Vasten, 40 dagen inspiratie.

Het geloofs­ge­sprek over vasten zal op 5 maart worden uitgezonden. Dan zal de televisiemis vanuit de kathedrale basiliek van Sint Bavo komen. De kathedraal volgt na enige jaren de Sint Vitus­kerk in Hilversum op als lokatie voor de televisie-uitzending.

Leo Fijen presenteerde bij deze gelegenheid ook de nieuwe uitgave van zijn uitgeverij Adveniat voor de komende veertigdagentijd, een boekje in de serie waarin eerder boekjes zijn verschenen over Moeder Teresa, De Schepping en het Onze Vader. Voor de mei­maand zal een aflevering over Maria uitkomen. Het boekje over de vasten wordt gepubliceerd in samen­wer­king met de Bisschoppelijke Vastenactie en bevat een voorwoord van de bisschop-referent, mgr. Jozef M. Punt. In het bisdom Haarlem-Amsterdam krijgen alle parochies een vijftal boekjes, omdat ze zeer geschikt zijn voor een actuele beleving van de vastentijd en door de relatief geringe kosten breed verspreid kunnen worden.

De uitgave bevat bezinnende teksten van ver­schil­lende auteurs (van monnik tot politicus en journalist) en een vastenkalender met een idee voor de beleving van de 40 dagentijd voor iedere dag

Meer info en bestellingen op www.adveniat.nl

Terug