Arsacal
button
button
button


Tienerdag bisdom springt eruit

nieuws - gepubliceerd: zondag, 5 februari 2017

Zondag 5 februari was de tienerdag van jong bisdom Haarlem-Amsterdam. Ruim veertig tieners waren naar Aalsmeer gekomen met begeleiders / chauffeurs voor een super-leuke dag bij de indoor-trampolines van Jumpskillz In Hoofddorp. Maar we begonnen natuurlijk met de H. Mis.

De Mis vond plaats in de Carmelkerk van Aalsmeer. Met mij con­ce­le­breerde kape­laan Mario Agius en diaken Henk Schrader assis­teerde. Ook diaken Frank Kamp was aanwezig. Zij en anderen die met jongeren van na de basis­schoolleeftijd werken, waren met deze tieners naar Aalsmeer gekomen om de dag mee te maken. De parochies waar ze vandaan kwamen liggen over het bisdom verspreid (ik sprak met tieners uit Heer­hu­go­waard, ’t Zand, Alkmaar, Uithoorn, Heems­kerk / Uitgeest) en ik ben de priesters en diakens die zich hiervoor hebben ingezet dankbaar. Het nog jonge initiatief is groeiende. Vorig jaar waren er dertig deelnemers, nu waren er dus over de veertig. En het kunnen er nog veel meer zijn want er zijn nog veel parochies die niet hebben mee gedaan. Wat dat betreft: er wordt meer voor tieners gedaan; het kerstdiner voor hen en Lifeteen in Haarlem zijn daarvan goede voorbeelden.

In de preek ben ik erop ingegaan dat je een schat in je hart hebt als je gelooft. Dat geloof kan sterker geworden zijn door een ervaring, waarbij ik enkele ervaringen uit mijn eigen leven heb verteld die mij iets van God hebben laten merken en dat Hij van mij houdt. Dat geeft ons kracht om licht der wereld en zout der aarde te zijn. Niet overdreven (te veel zout en te veel licht is niet zo prettig), maar wel met wijsheid, liefde en geloof.

Na de viering en een lunch gingen de tieners naar Hoofddorp voor het spring-event. Toen heb ik toch maar afgehaakt...

Terug