Arsacal
button
button
button


Priesters uit Bergamo op studiereis in Nederland

nieuws - gepubliceerd: maandag, 24 april 2017
Bezoek aan de O.L. Vrouwekerk
Bezoek aan de O.L. Vrouwekerk
In de zaal bij de O.L. Vrouwekerk, links de Apostolisch Nuntius
In de zaal bij de O.L. Vrouwekerk, links de Apostolisch Nuntius

Op maandag 24 april is een groep van dertig priesters uit het Noord-Italiaanse Bergamo in Amsterdam aangekomen voor een vijfdaags bezoek aan de kerk in ons land. Een gevarieerd bezoek.

Bergamo is het bisdom waar de Apos­to­lisch Nuntius Z. Exc. mgr. Aldo Cavalli vandaan komt. In dat bisdom bestaat de gewoonte de priesters ieder jaar een korte studiereis aan te bieden. Dit jaar gaat die reis, begeleid door de vicaris-generaal van het bisdom, naar Nederland.

Op de eerste dag van het bezoek heb ik de kennis­ma­king met de kerk in ons land geopend in de zaal van de O.L. Vrouwekerk in Amsterdam met een voordracht en presentatie over de geschiedenis van de kerk in Nederland met een bijzondere nadruk op de ont­wik­ke­lingen van de laatste vijftig jaar. Na afloop kreeg ik een fraaie medaille van de H. paus Johannes XXIII die in het bisdom Bergamo (Sotto il Monte) geboren is.

Dinsdag 25 april zullen we om 18.00 uur de heilige Mis vieren in de Sint Nicolaas­basi­liek en daarna zal de scriba van de Protestantse kerk in Amsterdam een inleiding houden. Ook zullen de priesters kardinaal Eijk en mgr. Van den Hende ontmoeten. Tussen deze ontmoetingen door zal er natuurlijk volop gelegenheid zijn om iets van ons mooie land te zien.

Na een H. Mis in het Begijnhof op vrijdag­ochtend, waarin mgr. Jan van Burgsteden hoofd­cele­brant zal zijn, vertrekt de groep weer naar Italië.

Terug