Arsacal
button
button
button


Mr. Dick Wijte officier in de orde van Oranje Nassau

Geridderd in Zeist

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 26 april 2017
Mr. Dick Wijte - Officier in de Orde van Oranje Nassau
Mr. Dick Wijte - Officier in de Orde van Oranje Nassau
Uitreiking van de onderscheiding aan de heer Wijte
Uitreiking van de onderscheiding aan de heer Wijte

Op woensdag 26 april was ik aanwezig bij het uitreiken van koninklijke onderscheidingen in de gemeente Zeist. Bij deze gelegenheid werd mr. Dick Wijte bij bevordering Officier in de orde van Oranje Nassau. Van harte feliciteren we hem en natuurlijk ook al die andere gedecoreerden die een lintje hebben ontvangen bij deze Koningsdag.

Theodorus Edmond Maria Wijte (* 14 november 1947) is op vele terreinen actief. Nadat hij burge­mees­ter van Budel en IJsselstein was geweest, werd hij voorzitter van het VKO, de Vereniging voor Katholiek Onderwijs die is samen gegaan met Verus, en waar­ne­mend voorzitter van de Neder­landse Katholieke Schoolraad. Met name in die hoedanigheid heb ik veel met hem mogen samen­wer­ken. Daarnaast was en is hij actief in de rechtspraak, als penning­mees­ter van het Verband van katholieke Maaschappelijke Organisaties (VKMO) en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van het Nationaal Park de Heuvelrug. Hij behoort tot de Ridders van het H. Graf.

Momenteel is de heer Wijte onder meer penning­mees­ter van de binnenstads­parochie van Amsterdam, waar de St. Nicolaas­basi­liek, de Papegaai (HH. Petrus en Paulus) en de kapel van het Begijnhof (HH. Johannes en Ursula) onder vallen.

De burge­mees­ter van Zeist, de heer Koos Janssen, wist op buitengewoon geestige en hartelijke wijze de verdiensten van de heer Wijte en de andere gede4coreerden in het licht te stellen.

Terug