Arsacal
button
button
button


Maria, moeder van ons allemaal

Inspiratieboekje aan begin van de Meimaand

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 29 april 2017

Vlak voor het begin van de Meimaand, kreeg ik op 29 april, door samensteller Liesbeth van Gool, het pas verschenen inspiratieboekje “Maria, moeder van ons allemaal” overhandigd, met “gedachten, gedichten en verhalen van mensen over hun Maria”.

De ondertitel laat al zien dat het een beetje aansluit bij het TV-pro­gram­ma ‘Mijn Maria’. Het boekje van uitgeverij Adveniat bevat interviews met mensen over bede­vaart­plaatsen en hun ervaring met Maria; er wordt informatie gegeven over wie Maria is, over enkele goedgekeurde verschijningen, de rozen­krans, de Maria-tentoon­stel­ling in het Catharijneconvent, en over minstens één bede­vaart­plaats uit ieder bisdom.

Mgr. Herman Woorst schreef een voorwoord als bede­vaartreferent. Het is aantrekkelijk vorm gegeven en bedoeld voor brede verspreiding. Van eerdere deeltjes uit de serie, bij­voor­beeld over Moeder Teresa en de Vasten, zijn met mede­wer­king van de Neder­landse Katholieke Schoolraad (NKSR) en de Vastenactie vele duizenden exemplaren verspreid.

Maria, moeder van ons allemaal is te bestellen via www.adveniat.nl

Terug