Arsacal
button
button
button


Gebedsdag seminarie over 100 jaar Fatima

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 6 mei 2017
Gebedsdag seminarie over 100 jaar Fatima
Gebedsdag seminarie over 100 jaar Fatima
De nieuwe Fatima-tekenfilm
De nieuwe Fatima-tekenfilm

Op zaterdag 6 mei was in Heiloo de gebedsdag om roepingen van het Groot­semi­narie St. Wil­li­brord, waar een grote groep leden van de gebedskring voor was gekomen. In de loop van de middag heb ik de gebedsdag bezocht en maakte de presentatie van de nieuwe Fatima-DVD mee.

De gebedsdag viel op de dag voor roepingen­zondag: de vierde zondag van Pasen, gewijd aan de goede herder, waarop altijd bijzonder voor de gewijde roepingen wordt gebeden.

Mgr. J. van Burgsteden had ’s morgens de H. Mis gevierd. Daar kon ik vanwege college aan het St. Bo­ni­fa­tius-instituut niet bij zijn. In de middag waren er getuigenissen van seminaristen en een lezing van spirituaal en pastoor Jeroen Smith over Fatima, waarbij hij ook de nieuwe DVD-tekenfilm presenteerde die door uitgeverij Betsaida en het Katholiek Alpha­cen­trum is uitgegeven bij gelegenheid van de honderdste verjaardag van de verschijningen in Fatima. De DVD is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en voor € 5,- verkrijgbaar.

Ik ontmoette veel mij bekende mensen. Sommige leden van de gebedskring zijn al vele jaren met het seminarie ver­bonden. Maar er waren ook veel nieuwe gezichten, gelukkig maar...

Terug