Arsacal
button
button
button


Gods Woord, een lied, de liturgie

afscheid van Ko Schuurmans

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 8 juni 2012
niet helemaal scherp: met Ko en het boek
niet helemaal scherp: met Ko en het boek

Vrijdag­middag 8 juni nam het bisdom Haarlem-Amsterdam afscheid van Ko Schuurmans, staf­me­de­werker Liturgie van het bisdom Haarlem-Amsterdam en directeur van het diocesaan pastoraal centrum, toen dat er nog was. Honderden mensen kwamen om Ko de hand te drukken en hem te bedanken. Want het is duidelijk dat hij een warm plekje heeft in het hart van vele mensen uit het bisdom.

De bisschop maakte bij het afscheid duidelijk dat er weleens een spanning zat tussen de lijn van de bisschop en de lijn van Ko, maar dat dit de menselijke verhoudingen niet in de weg had gezeten. Ko kon het trouwens als kind al niet laten met de priester mee te zingen als die de prefatie zong. De pastoor vond het goed mits hij maar zo zachtjes zong dat de mensen in de kerk hem niet konden horen! Dit is een van de anekdotes die bij dit afscheid naar boven kwamen.

De Bisschop onderscheidde Ko Schuurmans met de diocesane Bavo-penning die wordt uitgereikt aan mensen die uitzonderlijke verdiensten voor het bisdom hebben. Ook werd een bundel uitgereikt aan de receptie­gangers met liederen die Ko zelf geschreven heeft. In die liederen komt al tot uiting waar het hart van Ko Schuurmans ligt: het Woord van God - de bijbel -, de zang, vooral de oude Engelse melodieën, en de liturgie. We wensen Ko Schuurmans nog veel mooie jaren toe!

Terug