Arsacal
button
button
button


Jongeren BBQ in western style in Duivendrecht

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 27 mei 2017
Jongeren BBQ in western style in Duivendrecht

Het was prachtig weer dus de jongeren die voor de Barbecue waren gekomen die door het Jon­ge­ren­pas­to­raat als afsluiting van het seizoen was geor­ga­ni­seerd, konden de avond gezellig buiten doorbrengen in de tuin van de St. Urbanus­kerk in Duivendrecht.

De Sint Urbanus­kerk is de best bereikbare kerk van Neder­land. Pal naast de kerk zijn metro- en treinstations. Dat maken de gastvrije kerk en de pastorie tot een ideale plaats voor ontmoetingen. Ook de jongeren hadden deze plaats gevonden en aangezien ook een ruime tuin tot de uitrusting van de pastorie behoort, was dit een zeer geschikte plaats om de barbecue te organiseren ter afsluiting van het seizoen. De western style was maar gedeeltelijk aanwezig: lang niet iedereen had zich een over­een­komstige outfit aangeschaft. Maar er kwamen wel veel speciaal uitgedoste mensen langs die op weg waren naar de Arena voor een avond van de Toppers in dezelfde western-stijl.

Het was leuk om een gedeelte van deze gezellige avond mee te maken en wat met ver­schil­lende jongeren te praten. Één van hen vertelde me dat hij in september naar het seminarie zal gaan, dat was ook weer mooi nieuws. Anderen vertelden me van de jongeren­groepen in Haarlem en Amsterdam (St. Nicolaas) en van de tiener­groep in Heer­hu­go­waard. Ik ben de jongeren dankbaar die zich daarvoor inzetten en hoop dat er steeds meer zulke groepen gaan ontstaan. En natuurlijk bedank ik speciaal jongeren­wer­ker Matthijs Jansen en het Jongeren­plat­form die deze BBQ hadden geor­ga­ni­seerd.

Terug