Arsacal
button
button
button


Jongeren zomerkampen / reizen 2012

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 13 juni 2012
Jongeren zomerkampen / reizen 2012

In ons bisdom worden er deze zomer weer diverse kampen en reizen voor jongeren georga­ni­seerd. Mocht u nog niet op de hoogte zijn, geven wij u graag een beknopt overzicht:

Tiltenberg Kinderkamp (8 - 12 jaar)

Tiltenberg KinderkampSeminaristen van het Groot­semi­narie Sint Wil­li­brord, te Vogelenzang organiseren dit jaar een kinderkamp. Drie dagen vol sport, spel, gezelligheid en het vieren van de H. mis. Op het terrein van de Tiltenberg staan meerdere gebouwen om te eten en te slapen en er is ook een bos!

link: Tiltenberg Kinderkamp
wanneer: 24 t/m 27 juli 2012
locatie: “De Tiltenberg”, Vogelenzang
kosten: € 40
contact: zomerkamp@tiltenberg.org 0252-345315

Tienerkamp "Friends" (12 - 15 jaar)

Mini-tienerkamp - FriendsHet jon­ge­ren­pas­to­raat van bisdom Haarlem- Amsterdam organiseert alweer voor de 11e keer het tienerkamp! Het tienerkamp staat voor een pittige mix van geloof, relaxen, creativiteit, sport en spanning. Het thema van dit jaar is: “Friends”. Waarom is de één wel onze vriend en een ander niet? Op basis waarvan zoeken wij onze vrienden uit? En hoe zit dat eigenlijk met Jezus? Hoe zie jij Hem? Noem je Jezus ook een vriend of niet?

link: Tienerkamp “Friends”
wanneer: 13 t/m 16 juli 2012
locatie: “Casa Carmeli”, Vogelenzang
kosten: € 75
contact: info@jon­ge­ren­pas­to­raat.nl 023-5112637
website: www.jongbisdomhaarlem.nl

Jongerenreis naar Taizé (15 - 30 jaar)

TaizéDe regio’s Geestmerambacht en Schagen organiseren dit jaar een jongerenreis naar Taizé (Frankrijk). Ook jongeren die niet uit deze regio komen zijn van harte welkom om mee op reis te gaan. Jaarlijks komen meer dan 100.000 jongeren uit alle delen van de wereld naar Taizé om een week met de broeders mee te leven. Taizé staat bekend om de eenvoud, het gebed, de stilte en het zingen van liederen, het contact met de broeders en andere jongeren uit alle delen van de wereld.

link: Jongerenreis naar Taizé
wanneer: 15 t/m 22 juli 2012
bestemming: Taizé, Frankrijk
kosten: € 195
contact: karinblaauw@hetnet.nl
website: www.taizereisdekenaatalkmaar.nl

De Mission Adventure Trail (16 - 18 jaar)

Mission Adventure TrailHet missie­secre­ta­riaat van bisdom Haarlem- Amsterdam daagt jongeren uit deel te nemen aan een sportief evenement:de Mission Adventure Trail. Startend in Heiloo zullen de jongeren een week lang lopend, kajakkend, fietsend of anderszins van plek naar plek gaan. Ze zullen sportieve proeven afleggen waarvoor ze via allerlei kanalen sponsors gaan zoeken. Het geld is bedoeld voor een specifiek missieproject.

link: de Mission Adventure Trail (16 - 18 jaar)
wanneer: 14 t/m 21 juli 2012
locatie: Diverse plaatsen, Thuisbasis Heiloo
kosten: € 350
contact: missionadventuretrail@gmail.com
website: www.missionadventuretrail.wordpress.com

Summer school:Katholieke Sociale Leer (18 - 30 jaar)

Summer School - Stal op de KaagHet Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk (CSLK) organiseert in samen­wer­king met het Sint Bo­ni­fa­tius Instituut (De Tiltenberg) voor de 2e keer een Summer School (HBO/WO niveau) over de Sociale Leer van de Kerk. Steeds duidelijker wordt dat de inrichting en het functioneren van de samenleving, de economie en de overheid niet zonder normen en waarden kunnen. De belang­stel­ling voor het normatief kader dat de Sociale Leer van de Kerk kan bieden, komt daardoor steeds meer in de belang­stel­ling te staan. In deze Summer School gaan we ons verdiepen in deze sociale ethiek en werken deze in het bijzonder uit naar de velden van economie en politiek.

link: Summer school: Katholieke Sociale Leer
wanneer: 13 t/m 15 augustus 2012
locatie: De Stal op de Kaag, op Kaageiland
kosten: € 75
contact: mkarsten@Tiltenberg.org 0252-345345
website: www.CSLK.nl
Terug