Arsacal
button
button
button


Jongerenplatform sluit jaar af

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 29 juni 2017
Jongerenplatform met certificaten
Jongerenplatform met certificaten
Caroline tijdens haar afscheidsspeech
Caroline tijdens haar afscheidsspeech

Op donderdag 29 juni was het jongerenplatform van het bisdom Haarlem-Amsterdam in ‘De Kloosterkeuken’ bijeen om het werkjaar af te sluiten, afscheid te nemen en terug te blikken.

Het jongerenplatform is een groep jongeren die ac­ti­vi­teiten organiseert, door en voor jongeren, zoals de jaarlijkse wereld­jonge­ren­dag op palm­zondag, het kerstdiner met bezinning, een barbecue, bede­vaart door de heilige deur, enzovoorts. Daarnaast komen de jongeren bij elkaar voor verdieping en bezinning. Deze laatste avond was een gezellige afsluting in een bijzonder restaurant, gevestigd in de gebouwen van het St. Jacobsgodshuis, die sinds de middeleeuwen een beginpunt is voor de route naar Santiago de Compostela (de Camino). Daar is nu onder meer een restaurant gevestigd waar jongeren in de bediening en de keuken prachtig werk verrichten, die om allerlei redenen elders geen kans hebben gekregen. Het restaurant is helemaal in de katholieke kloostersfeer, er klinkt zelfs Gregoriaans in de gangen.

Matthijs Jansen, jongeren­wer­ker van het bisdom, reikte tijdens de maaltijd certificaten uit voor de deelname aan een verdieping in het kerygma, de kernwaarden van het katholieke geloof. Iedereen kwam er goed vanaf: de beoordeling van het eindwerk liep uiteen van 7,5 tot 9,5.

En Caroline (voorzitter), Joost en Nadia namen afscheid. Caroline vertrekt naar Antwerpen om daar bij Sant’ Egidio te gaan werken, Joost heeft veel werk met Lifeteen Haarlem en Nadia moet zich richten op studie en stage. We zijn hun allen dankbaar voor hun inzet en wensen hen veel zegen en succes!

Terug