Arsacal
button
button
button


Neomistenfeest in seminarie Heiloo

nieuws - gepubliceerd: zondag, 2 juli 2017
De beide nieuwe priesters (neomisten) in Heiloo
De beide nieuwe priesters (neomisten) in Heiloo

Zaterdag 1 juli werd in het diocesaan heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood en in het daar gevestigde St. Wil­li­brord-seminarie een ‘eerste mis’ gevierd van de pas-gewijde priesters Anton Goos en Teun Warnaar.

Het was tevens de eerste zaterdag van de maand en op die dag wordt sinds 1978 een gebedsdag gehouden om te bidden om roepingen, waarvan dhr. A. Leeman al die jaren organisator is. De H. Mis waarmee de gebedsdag begon was die dag extra druk en feestelijk, met een preek van de nieuwe priester Anton en Teun als hoofd­cele­brant; er waren heel wat priesters gekomen om te con­ce­le­breren, hoorde ik later.

Zelf was ik niet bij de H. Mis aanwezig, maar wel bij de feestelijke buffet-maaltijd daarna. Een goede gelegenheid om de nieuwe priesters en veel se­mi­na­risten weer even te spreken. Met neomist Teun zou ik ’s avonds nog de H. Mis celebreren bij gelegenheid van het Vormsel in zijn parochie.

Natuurlijk was iedereen in een opperbeste stemming, maar dat kwam ook omdat de uitslag van de examens bekend was en de se­mi­na­risten nu op vakantie gaan.

Terug