Arsacal
button
button
button


Priesters op vakantie

Of ga eens op bedevaart

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 10 augustus 2017
De kaarsenkapel
De kaarsenkapel
De schrijn in de Genadekapel waarin de wonderdadige afbeelding van Kevelaer wordt bewaard
De schrijn in de Genadekapel waarin de wonderdadige afbeelding van Kevelaer wordt bewaard
1642 - 2017 : 375 jaar Kevelaerbedevaart
1642 - 2017 : 375 jaar Kevelaerbedevaart

De jaarlijkse Priester­va­kan­tie is alweer begonnen. Deze wordt gehouden van donderdag 10 t/m vrijdag 18 augustus in Zuid-Duitsland met vooral veel rust en ontspanning in een prachtige omgeving.

Bad Wörishofen

Dit jaar wordt de Priester­va­kan­tie gehouden in Bad Wörishofen, een Kuuroord in Zuid Duitsland. Het is de plaats waar de priester Sebastian Kneipp zijn gezondheids-leer in de praktijk bracht gebaseerd op vijf beginselen: water, beweging, kruiden, voeding en regelmaat (Ordnung). De priester haalde vijf jaar voor zijn dood in 1897 de Mallersdorfer Fran­cis­ca­nessen naar deze plaats om een centrum te beginnen. De zusters hebben in deze plaats een mooi gastenhuis met een echt katholieke sfeer. De gasten kunnen gebruik maken van de moge­lijk­he­den van de Kneipp kuren die het huis biedt en misschien dat sommige priesters daar gebruik van zullen maken. Het huis is ook een goed uitgangspunt voor alllerlei uitstapjes. Voor ons priesters is van belang dat het een huis is waar we de Mis kunnen vieren.

Tussenstop Kevelaer

Voor velen is de zomerperiode een tijd van uitstapjes en reizen. Mooi is het dan ook een bede­vaart­plaats te bezoeken en wat nieuwe inspiratie op te doen. Op weg naar Bad Wörishofen ben ik in Kevelaer geweest waar ik allerlei Neder­landse groepen trof, naast dagjesmensen. Ook vanuit ons bisdom gaan er bede­vaarten heen. Maria wordt er als Troosteres van de bedroefden vereerd en het is een mooie inspirerende plaats.

Onze Lieve Vrouw ter Nood

Ook ons eigen Heiloo, Maria ter Nood, trekt in de zomer­maanden extra bezoekers. Op 15 augustus is daar natuurlijk de feestelijke Mis, dit jaar met onze bisschop mgr. Punt. Veel mensen komen er om in de rust van het bede­vaartpark te bidden en te overwegen of zomaar om een kaarsje op te steken. Van harte aanbevolen...!

Terug