Arsacal
button
button
button


Honderd jaar geleden was het zonnewonder

Fatimaprocessie in Heiloo

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 13 oktober 2017

In de bedevaart­plaats van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo werd op 13 oktober met een feestelijke lichtprocessie herdacht dat honderd jaar geleden in Fatima het zonnewonder plaatsvond.

Het Portugese stadje Fatima is dit jaar het toneel geweest van vele plechtige vieringen en herdenkingen die honderdduizenden mensen hebben getrokken. Daar werd herdacht en gevierd dat honderd jaar geleden Maria verscheen aan drie kinderen, Francisco, Jacinta en Lucia met de oproep om boete te doen, te bidden voor de bekering van de zondaars en het toen communistische Rusland toe te wijden aan het on­be­vlekt hart van Maria. Het zonnewonder waarmee de verschijningen werden besloten, werd waargenomen door zo'n 60.000 mensen die de zon snel om z'n as zagen draaien terwijl het leek of die op aarde neer zou storten, vermoedelijk een verwijzing naar het boek van de Apokalyps - laatste boek van de bijbel - waar een vrouw (Maria) bekleed met de zon verschijnt (Apc 12).

In Heiloo werd dit herdacht met een feestelijke Eucha­ris­tie­viering en lichtprocessie voor iedereen, met aanbidding en een nachtwake van gebed, catechese, gesprek en samen eten voor de jongeren. Ik was erbij aanwezig om aan de processie deel te nemen en de groep jongeren te begroeten die moedig aan het avontuur begonnen om een nacht op te offeren aan Jezus Christus en Zijn Moeder Maria.

Terug